среда, 27 апреля 2016 г.

Гіркий чорний шоколад: користь і шкода

Користь чорного шоколаду
Какао – боби, що входять до складу чорного шоколаду, містять особливі речовини, так звані флавоноїди, що сприяє виробленню оксиду азоту в крові і поліпшенню кровотоку, у тромбоцитів немає можливості злипатися, це є захистом від інфарктів та інсультів, позитивно впливає на нервову систему і працює як антиоксидант.
Шоколад може бути частиною здорового раціону, але тільки при помірному його вживанні. Високий вміст в шоколаді ефірних масел перешкоджає відкладенню холестерину на стінках судин, тим самим рятує нас від атеросклерозу, перешкоджає утворенню тромбів.Віддаючи перевагу тільки чорному шоколаду, ви поповнюєте свій організм магнієм, кальцієм, фосфором, антиоксидантами і високою концентрацією чудодійних ефірних масел. Чорний шоколад здавна вважається найкращим засобом для зняття стресу, туги, депресії. Приплив гарного настрою, бадьорість, активність, ейфорія – це так само наслідки вживання шоколаду, а все тому, що шоколад містить деяку кількість канабіноїдів (активні речовини, які містить і марихуана). Але для досягнення наркологічного сп’яніння необхідно з’їсти 13 кілограмів шоколаду (58 плиток), що абсолютно нереально, тому воно вам точно не загрожує. Навіть за деякими твердженнями шоколад відносять до афродизіаків. Завдяки вмісту в шоколаді оптимальної кількості кофеїну і фенолу, які сприяють спалюванню жиру, можна знизити вагу.

Шкода чорного шоколаду
Не можна забувати і про те, що в шоколаді міститься велика кількість цукру і рослинних жирів. Це прямий шлях до отримання зайвих кілограмів. Так само це може погано відбитися на роботі серцево-судинної системи, що є загальноприйнятою шкодою від чорного шоколаду. А великий вміст в какао-бобах теоброміну – алкалоїду, який за своїм впливом на організм дуже схожий на кофеїн, може призвести до безсоння або до підвищеного стану збудливості. Тому також не рекомендується їсти шоколаду незадовго до сну. Хоча, взагалі всі солодощі краще перенести на ранок по чисто медичними показаннями і біологічним нюансам функціонування людського організму. Шкідливим гіркий чорний шоколад може бути для алергіків, діабетиків, людей, які не вміють обмежувати себе в споживанні солодощів. Але все одно, навіть незважаючи на це, як ми бачимо, шкоди від вживання шоколаду значно менше, ніж користі.


Комментариев нет:

Отправить комментарий