вторник, 3 ноября 2015 г.

Квіти в житті людини

Слід сказати, що дія квітів на людину не обмежується тільки емоційною стороною. Квіти, як відомо, благотворно впливають на здоров’я. Вони очищають повітря від вуглекислоти, збагачують його киснем.
Вплив рослин на психіку й нервову систему людини є надзвичайно важливим. Тому розарії у парках часто створюють не лише з естетичною, а й з медичною метою.Під благородним впливом краси квітів людина ширше й глибше сприймає красу природи, стає більш чуйною, уважною.


Нарешті, з багатьох квіткових рослин виготовляють ліки. Усім відомі лікувальні властивості конвалії, троянди, ромашки, календули.
Квіти – чудовий символ спілкування людей. Дарувати квіти – означає передавати за допомогою квітів свої почуття, встановлюючи духовну близькість. Відзначенню знаменних подій квіти надають особливої теплоти й урочистості.


Неможливо уявити дні народження без квітів. Звичай дарувати квіти в день народження найбільш поширений. І скільки б не було прожито років, радість від подарованих квітів робить іменинника молодшим.
Життя, як відомо, - не вічне свято. Бувають у ньому миті, що стискають серце болем. Квіти в цьому разі дають полегшення, підбадьорюють хворого, сприяють його швидшому одужанню. Вручати квіти потрібно вміючи. Букет слід тримати в лівій руці, щоб він напівлежав і щоб стебла були напрямлені направо вниз, а квіти – вгору ліворуч. Так роблять для того, щоб квіти не заважали бачити обличчя того, кому квіти дарують. Віддаючи квіти, необхідно сказати кілька теплих слів. Хоч, звичайно, можна віддати квіти мовчки, легко вклонившись.


43 комментария:

  1. Дякую,це був наш переказ з української,а я його не запам'ятала,але на цьому сайті знайшла!Ще раз спасибі!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Пасіба но ще не варіант що допомогли

    ОтветитьУдалить
  3. Дякую але дуже великий

    ОтветитьУдалить
  4. Дякую вам у нас був переказ а я е запам'ятала текст але на цьому сайті знайшла і записала

    ОтветитьУдалить
  5. Дядя Гугл в помощь

    ОтветитьУдалить
  6. Велике спасибі.У мене завтра переказ цього твору а я нічого не запам'ятав і знайшов у вас

    ОтветитьУдалить
  7. Дякую вам я текст не запам'ятала і вас знайшла 🖕

    ОтветитьУдалить
  8. Дякую, це був переказ з української мови, а я його не зміг запамятати!

    ОтветитьУдалить
  9. Спасібо большоє

    ОтветитьУдалить